Friday, July 30, 2010

Pendidikan Jasmani Dan Sains Sukan: meditasi

Pendidikan Jasmani Dan Sains Sukan: meditasi: "Meditasi ialah satu teknik mental atau kognitif untuk relaksasi dengan menggunakan pendekatan “ mind to muscle “ Linda Benson & Jess Feist, ..."

Friday, July 23, 2010

Selamat Datang Ke ReferKawan.com!

Sebagai ahli ReferKawan.com anda berpeluang menjana pendapatan sampingan dengan refer kawan – kawan anda atau sesiapa sahaja untuk menjadi ahli ke laman web ini.

Begini Cara Ia Berfungsi:-

  1. Copy salinan email & affiliate link dari “Bahan Promosi” dan emailkan kepada kawan – kawan anda.
  2. Bila kawan – kawan anda join dan upgrade anda akan mendapat 50% atau RM5.00 komisen hasil jualan keahlian ke laman web ini.
  3. Setiap bulan iaitu pada 10 haribulan kami akan buat bayaran komisen yang anda kumpul ke akaun bank atau akaun paypal anda.

Potensi Pendapatan:-

Pendapatan anda adalah bergantung kepada usaha anda refer rakan atau ahli baru ke laman web ini. Lebih ramai lebih banyak komisen yang akan anda perolehi setiap bulan.

Berikut contoh potensi pendapatan anda:-

  • 10 Sehari x RM5.00 = RM50
  • 50 Sehari x RM5.00 = RM250
  • 100 Sehari x RM5.00 = RM500

Sunday, July 18, 2010

'Indian Beef' sebenarnya daging kerbau - Noh

Petoikan : http://www.hmetro.com.my/ALOR STAR: Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani meminta orang ramai tidak terkeliru dengan daging yang diimport dari India sebagai daging lembu kerana ia sebenarnya adalah daging kerbau.

Menterinya, Datuk Seri Noh Omar berkata, daging itu yang dilabelkan sebagai "Indian beef" atau lebih dikenali di Malaysia sebagai "daging kotak" lebih murah berbanding daging lembu tempatan menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pengguna.
Katanya, daging itu dibenarkan untuk diimport tetapi istilah "Indian beef" menyebabkan ramai orang memikirkannya sebagai daging lembu, sedangkan di India ada undang-undang yang mengharamkan penyembelihan lembu. "Kita tidak mahu orang ramai terkeliru. Harganya yang murah menyebabkan ia agak popular dan dibeli terutama untuk kenduri-kenduri..."daging kotak" sebenarnya daging kerbau," katanya kepada pemberita selepas perhimpunan bulanan kementerian itu di ibu pejabat Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) di sini hari ini.

Katanya, Malaysia mengimport kira-kira 80,000 tan metrik daging dari India setiap tahun.

Sementara itu, Noh berkata mulai sekarang permit import (AP) bagi mengimport daging dan ayam terutama bagi musim perayaan akan dihadkan kepada tiga bulan sahaja dan selepas itu perlu diperbaharui.

Dalam perkembangan lain, Noh berkata kementerian itu sedang dalam perancangan mewujudkan pusat latihan pada tahun depan bagi melatih modal insan di kementerian itu.

"Sekarang ini, kementerian tiada pusat latihan sendiri tetapi agensi-agensi ada pusat latihan masing-masing. Sekarang kita mahukan satu pusat untuk melatih dan menyatukan semua kakitangan di kementerian, tiga jabatan dan sembilan agensi," katanya. Katanya kementerian sedang mengenal pasti lokasi untuk pusat latihan itu dan mungkin hanya akan menaik taraf pusat latihan yang sedia ada untuk dijadikan pusat latihan khas kementerian.

Noh juga melahirkan rasa hairan bagaimana peruntukan kepada Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) yang berjumlah RM40 juta tahun ini masih banyak yang belum diagih-agihkan ke negeri-negeri. "Kita akan siasat bagaimana ada jumlah yang tersangkut. Mungkin ada masalah komunikasi atau salah faham tentang arahan Perbendaharaan yang menyebabkan perkara itu berlaku," katanya.-Bernama

Saturday, July 10, 2010

Renung Payu Dara Panjaangkan Usia lelaki

Merenung payu dara wanita selama 10 minit mampu memanjangkan usia lelaki sehingga 6 tahun. Ini bukan sekadar jenaka berbaur seks tetapi merupakan hasil penemuan sekumpulan penyelidik ke atas 200 orang lelaki tulen di Eropah. Kajian yang diketuai oleh seorang penyelidik wanita iaitu,Dr.Karen Weatherby yang dimuatkan dalam jurnal perubatan New England of Medicine menyatakan renungan selama 10 minit sehari itu bersamaan dengan 30 minit bersenam di gimnasium.
petikan Haria Metro: Ahad 11/07/2010
Apa pendapat anda,jangan nanti ada wanita yg sengaja bukak payu daranya kerana alasan nak bagi sumbangan pada kaum lelaki panjangkan umur mereka @ ada lelaki yang pendek umur pulak sebab kena belasah sebab mengintai payu dara dengan alasan nak tambah usia. Fikir-fikirkan lah.

Wawwi Matrix BlogWalking Marketing



Friday, July 9, 2010

Paul - The octopus Paul chose Spain as the winner of the World Cup

Popular betul si Paul ni. Semua ramalannya tepat.Tetapi kenapa manusia yang dikurnia akal oleh Tuhan percaya kepada ramalan sotong ini. Apa pendapat anda?

Cikcibo

Kawan-kawan pernah tengok dan dengo nama cikcibo. Sebenonye cikcibo ni nama yang kita orang Kuala gunakan intuk pepatung. Pepatung ni juga ada banyak kisah masa zaman kanak-kanak kita orang di Kuala ni,kira yang boleh diketegorikan brutal jugala. Cikcibo ni banyak bila waktu padi dah mula mengeluarkan bunganya. Masa tulah kita orang bertanding sape yang paling handal menangkap cikcibo ni dengan tangan. Selain guna tangan kami juga menangkap cikcibo ni dengan menggunakan getah nangka yang diletakkan pada hujung lidi.Biasanya cikcibo yang ditangkap ini akan menerima nasib yang malang ditangan kami. Hick...... zalimnya .................. maafla masa tu tak tahu hukum lagi...................... harap-harap cikcibo yang pernah jadi mangsa kami dulu memaafkan kesalahan kami ...........
Salah satu aktiviti yang dibuat pada cikcibo yang telah ditangkap ialah dengan mencucuk ekor cikcibo tersebut dengan rumput sambo atau pun kemuncup. selepas itu cikcibo tersebut akan dilepaskan terbang. kami akan seronok tengok cikcibo itu dengan susah payang untuk terbang kerana ia telah bertambah berat. Emmm zalimnya tapi itu dulu zaman kanak-kanak. Semoga Tuhan mengampunkan dosa kami pada binatang yang lemah itu.

Saturday, July 3, 2010

It's time to embrace the future!

Imagine a world where advertisers and the marketplace see eye to eye. Forget about the numbers and all the advertising metrics – It's time to get the real conversation started. For the first time, Internet advertising provides a voice for the marketplace. For the first time, advertisers can react quickly based on real feedback from the marketplace – It's time to embrace the future!


LANGKAH 1:


Daftar Untuk Akaun Baru.


LANGKAH 2:

Aktifkan Akaun.


LANGKAH 3:

Gunakan Widget kami di dalam Laman Web/Blog anda.


Anda Sedia Menjana Duit!


5 SEBAB UTAMA mengapa ManggaAd adalah Rangkaian Iklan Blog TERBAIK di Malaysia!

KEUNTUNGAN YANG LEBIH TINGGI.

BAYARAN YANG CEPAT DAN MUDAH.

DASHBOARD AHLI YANG MENARIK.

RANGKAIAN SOSIAL UNTUK PENULIS BLOG.

DISOKONG SYARIKAT MEDIA BERPENGARUH.


Friday, July 2, 2010

Brazil Out From World Cup // General Discussion

Brazil Out From World Cup // General Discussion

Permainan Brutal

Hai, ko orang pernah tak main permainan yang brutal zaman kanak-kanak dahulu. Sebenarya zaman kanak-kanak dahulu pun banyak permaian yang brutal terutama permainan yang melibatkan binatang. Zaman dulu biasaya binatang sering jadi mangsa kita orang. Salah satu yang paling popular ialah kita orang kenakan ayam. Tapi ko orang janaglah tiru permainan ni. Kita orang main ni sebab dah boring main dan dah tak ada apa nak buat. Kita orang selalu kenakan binatang ni, tapi tak lah sampai membunuh binatang ni pulak. Nak tahu main apa? Ha nila binatangnya..

Hahaha, ayam selalu jadi mangsa............. hehehe. Mainnya mudah aja. Mula-mula kena kejo ayam tu keliling kapung dulu, nak bagi ayam tu penat dulu. Kita orang pun penat juga. tapi budak kampung tak tahu penat punya. Bukan macam budak-budak sekarang ni, lembik. Lepas dapat tangkap ayam tu, kita orang akan lipatkan kepala ayam tu kat kepaknya. Lepas tu, pegang kaki ayam tu dengan kepaknya sekali,pastikakan kepala ayam tu masih di bawah kepaknya. Lepas tu pusingkan ayam tu kat atas kepala beberapa kali(ikut suka hatila nak buat berapa lama). Seterusnya lepaskan ayam tu, hehehehe tengoklah apa riaksi ayam selepas itu,,,,,,,,,,,,,,,, ayam mabuk........... hehehe . ok boleh bayangkan tak............ jangan cuba pulak. Cuma satu kenangan aja.




ShareThis